logo

Ontdek ons aanbod!

Toestellen

Hou je van variatie, maar wil je toch alles goed kunnen? Bij toestelturnen turn je op allerlei verschillende toestellen zoals balk, barren, rekstok, plint en trampoline.

Bij deze groepen staat vormspanning centraal. Heb je dit echter niet: geen nood, onze trainers helpen je om het beste uit jezelf te halen en zetten je over al je onzekerheden heen. In no time ben je een pro!

Basis 1: 1ste - 3de leerjaar

Basis 2: 4de - 6de leerjaar

Trampoline

Springen in de trampoline is iets dat velen graag doen. Het geeft je een kick en geeft je de kans om controle te verliezen en even helemaal los te gaan. Toch is ook vormspanning en techniek noodzakelijk wil je al die spectaculaire salto's kunnen. Bij trampoline leer je die combinatie van controle, durf en plezier. Ook zal je kennismaken met trampolines of vormen van trampoline springen die je voordien niet kende. Zo zal je springen in een kleine trampoline, grote trampoline, maar ook de dubbele mini trampoline en trampolines op verschillende hoogtes komen aan bod.

Hou je wel van een beetje uitdaging en ben je een echte durfal. Kom dan zeker meedoen bij trampoline!

Trampoline: 8 - 12 jaar

  • Door gebrek aan leiding wordt deze groep tijdelijk niet opgenomen in het uurrooster.
  • Doelstellingen

Jongens

Voor de stoere mannen onder ons is turnen bij 'jongens' ideaal. Springen in de trampoline, zweven over het paard... ze doen het allemaal. Ben jij een jongen en vind je turnen bij al die meisjes maar niets? Dan is dit de perfecte groep voor jou.

Jongens: 1ste - 6de leerjaar (-12 jaar)

  • Door gebrek aan leiding wordt deze groep tijdelijk niet opgenomen in het uurrooster.
  • Doelstellingen

Tumbling & airtrack

Bij deze groep leer je verschillende turnoefeningen zoals radslag, rondat, overslag, flikflak, salto's, en nog veel meer. Met afwisseling tussen een lange mat, een tumblingbaan (= verende lange mat) en airtrack (= dikke lange mat waar lucht in wordt geblazen) word je al snel een echte turn(st)er.

Tumbling / airtrack 1:

Tumbling / airtrack 2:

Tumbling / airtrack 3-4:

Deze groepen worden ingedeeld per niveau. Wil je graag bij tumbling & airtrack starten, maar weet je niet goed welk niveau?
Kom een keertje proberen bij groep 1. De trainer zal je op het einde van de les zeggen welke groep voor jou het best is.

Selectie & preselectie

Deze groepen worden geselecteerd door de desbetreffende leiding (selectienormen). 

Kinderen waarbij turnen een echte passie is geworden en die zich voor de volle 100% willen inzetten om het beste uit hun turnskills te halen kunnen terecht bij de selectiegroepen. Bij deze groepen leer je omgaan met de uitdaging, stress, maar ook voldoening dat wedstrijden je bezorgen. Samen met persoonlijke en gediplomeerde begeleiding verbeter je lenigheid, kracht, uithouding en ook doorzettingsvermogen om het beste uit jezelf te halen.

Preselectie 1: 5 - 8 jaar (voorbereiding op wedstrijden)

B Selectie Toestellen recrea: 3de en 4de leerjaar

B Selectie Tumbling/Trampoline/Lange Mat recrea: 3de en 4de leerjaar

C-niveau competitie:

INFO WEDSTRIJDEN


Onze Hoofdsponsors

Overige Sponsors